H Ελιά

Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους, και πιθανότατα κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου.   

Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο. Στην Ελλάδα ευδοκιμούν όλες οι ποικιλίες της ελιάς και παράγουν τους πιό νόστιμους καρπούς.Ο καρπός της ελιάς, είτε ανώριμος είτε ώριμος, είναι πικρός.

Όταν ο καρπός ωριμάζει ξεπικρίζει μόνος του πάνω στο δέντρο.Οι παραδοσιακοί ελαιώνες της περιοχής παράγουν ελιές αμφίσσης και καλαμών κατά κύρια βάση.

 

image1

 

Ελιές Καλαμών:

Oι ελιές καλαμών υπάρχουν κυρίως στα σύνορα της Ελληνικής περιφέρειας και αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ποικιλίες ελιάς. Η πρώιμη συγκομιδή τους μας δίνει τις ξανθές ελιές καλαμών ενώ η όψιμη συγκομιδή τους τις μαύρες ελιές καλαμών.

Το εντυπωσιακό χρώμα τους ,το ιδιαίτερο σχήμα τους και η υπέροχη γεύση τους αυξάνει καθημερινά την ζήτηση τους τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

 

Κατηγορία μεγέθους

Τεμάχια ανά κιλό

Super Colossal

111/120

Colossal

121/140

Giants

141/160

Extra Jumbo

161/180

Jumbo

181/200

Extra Large

201/230

Large

231/260

Superior

261/290

Brilliant

291/320

Fine

321/350

Bullets

351/380


Όλα τα προιόντα μας διατίθενται σε συσκευασίες vaccum 5kg , δοχείων των 13kg και βαρέλια των 50kg και των 150 kg ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη και τη χώρα εξαγωγής τους.