H Ελιά

Η ελιά είναι γνωστή από τους αρχαιότατους χρόνους, και πιθανότατα κατάγεται από το χώρο της ανατολικής Μεσογείου.   

Οι Έλληνες ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε την ελιά στον ευρωπαϊκό μεσογειακό χώρο. Στην Ελλάδα ευδοκιμούν όλες οι ποικιλίες της ελιάς και παράγουν τους πιό νόστιμους καρπούς.Ο καρπός της ελιάς, είτε ανώριμος είτε ώριμος, είναι πικρός.

Όταν ο καρπός ωριμάζει ξεπικρίζει μόνος του πάνω στο δέντρο.Οι παραδοσιακοί ελαιώνες της περιοχής παράγουν ελιές αμφίσσης και καλαμών κατά κύρια βάση.

 

image1

 Ελιές Αμφίσσης:

Οι ελιές Aμφίσσης αποτελούν την πιο διαδεδομένη ποικιλία ελιάς στην Ελλάδα .Οι παραγωγοί το φθινόπωρο ξεκινούν να  μαζεύουν τις ελιές από τα δέντρα και τελειώνουν την άνοιξη. Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο μαζεύουν τις πρώτες ελιές οι οποίες είναι ολοστρόγγυλες, σκληρές και το χρώμα τους είναι καταπράσινο.

Με την πάροδο του χρόνου ο καρπός αρχίζει και ωριμάζει και το χρώμα τους γίνεται ασπροκόκκινο , μέχρις ότου φτάσει στο τελικό στάδιο και όλος ο καρπός μαυρίζει πάνω στο δέντρο. Έτσι το ίδιο δέντρο μας δίνει τρία διαφορετικά είδη ελιάς, τις πράσινες ελιές Aμφίσσης , τις ασπροκόκκινες ελιές Aμφίσσης και τις μαύρες ελιές Aμφίσσης.

Κατηγορία μεγέθους

Τεμάχια ανά κιλό

Super Mammouth

91/100

Mammouth

101/110

Super Colossal

111/120

Colossal

121/140

Giants

141/160

Extra Jumbo

161/180

Jumbo

181/200

Extra Large

201/230

Large

231/260

Superior

261/290

Brilliant

291/320

Fine

321/350

Bullets

351/380


Όλα τα προιόντα μας διατίθενται σε συσκευασίες vaccum 5kg , δοχείων των 13kg και βαρέλια των 50kg και των 150 kg ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη και τη χώρα εξαγωγής τους.